iPhone en Steve Jobs

Ergens in de zomer van 2016 verkocht Apple zijn miljardste iPhone, en er wordt geschat dat ongeveer 8 procent van de mensen een exemplaar in zijn bezit heeft. Waanzinnige cijfers, zeker omdat het toestel nog geen decennium oud is.

Tien jaar iPhone: zo stelde Steve Jobs het eerste exemplaar voor

Exact tien jaar geleden stelde Steve Jobs het hebbeding voor het eerst voor, en dat ging ongeveer zo:
Op 9 januari 2007 stapte Steve Jobs het podium van Macworld op en sprak voor het eerst het woord 'iPhone' in het openbaar uit. Een revolutionair speeltje, dat hij voorstelde als een drie-in-een-product. "Een iPod met breed scherm en met touchscreen, een revolutionaire mobiele telefoon en een baanbrekend communicatie-apparaat met internet."

In een presentatie die meer dan anderhalf duurde stelde Steve Jobs, in zijn o zo vertrouwde zwarte coltrui en jeans, het nieuwe apparaat voor. Het verliep allemaal nog wat traag en moeizaam, maar het publiek was duidelijk enthousiast. Tien jaar later werd de oorspronkelijke iPhone al ettelijke keren in een nieuw jasje gestoken, maar de visie van Jobs is dezelfde gebleven.

Slecht prototype
De voorstelling verliep vrij vlekkeloos, tot grote opluchting van de ontwikkelaars. De iPhone was namelijk nog lang niet af, en het prototype durfde al eens te crashen bij het openen van video's, muziek of meerdere apps. Steve Jobs had voor de zekerheid een drietal toestellen op zak om de presentatie af te leggen, en de apps die hij toonde waren speciaal aangepast om zo weinig mogelijk problemen te geven. Naar verluidt waren de ontwikkelaars op het einde zo opgelucht dat ze zich allemaal een stuk in hun kraag dronken.

(Bron: http://www.hln.be/)